Du er her

Pårørende og beboere på plejehjem

Ringsted Kommune har fået påbud om at indføre restriktioner for besøg på kommunens plejecentre. Knud Lavard Centret er omfattet af et besøgsforbud.

Forbud mod besøgende på Knud Lavard

Der er indført et midlertidigt forbud mod besøgendes adgang til Plejecentret Knud Lavard. Forbuddet er udstedt af kommunalbestyrelsen på baggrund af et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det betyder, at beboerne på plejecentret i øjeblikket ikke har mulighed for at få besøg.

Besøg i kritiske situationer og besøg i beboerens egen bolig fra den nærmeste pårørende er dog undtaget forbuddet.

Påbuddet skyldes, at der er udbrudt smitte med Covid-19 blandt beboerne, hvor der den 21. december var to smittede. 

Læs hele påbuddet her: PDF icon Påbud om midlertidigt forbud mod besøgendes adgang til Plejecenter Knud Lavard

Restriktioner for besøg på Solbakken og Ortved

Plejecentrene Solbakken og Ortved har siden tirsdag den 1. december 2020 været omfattet af et påbud om restriktioner for besøg. Påbuddet er givet af Styrelsen for Patientsikkerhed til Ringsted Kommune og skyldtes et stigende smittetal generelt i Ringsted Kommune. De pårørende har fået besked om besøgsrestriktionerne af plejecentrene.

Påbuddet betyder, at der indføres begrænsninger på nogle besøg på plejecentrene, men pårørende kan stadig ses med beboerne på plejecentrene.

Besøg kan blandt andet gennemføres, hvis besøget sker i en kritisk situation, eller den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren.

Plejecentrene kan under visse omstændigheder også indrette besøgsrum, og besøg kan foretages udendørs. 

Brug mundbind eller visir ved besøg

Du skal bruge mundbind eller visir, hvis du skal på besøg på kommunens plejehjem.

Ringsted Kommune sætter skilte og markering op, der hvor der skal bæres mundbind og visir.

Kravet om brug af mundbind og visir gælder besøgende på kommunens plejecentre. Kravet om mundbind gælder, når man opholder sig på fællesarealer, men IKKE i borgerens egen bolig. Vi opfordrer dog til, at man også bærer mundbind her.

Forskellig praksis på plejecentre

Alle kommunens plejecentre følger myndighedernes retningslinjer for besøg, men som besøgende kan du opleve, at praksis vil være forskellig fra plejecenter til plejecenter. Det skyldes, at det er de lokale forhold på det enkelte plejecenter, der er afgørende for, hvordan praksis for besøgende kan gennemføres.

Alle besøgende skal overholde myndighedernes retningslinjer for afspritning mv. og skal naturligvis ikke møde op, hvor de har symptomer på Covid-19 eller har været i kontakt med smittede.

Find kontaktoplysninger og mere information om hjemmepleje, hjemmesygepleje og plejecentre.

Gode råd om coronavirus

Kontakt: Social- og Sundhedscenter

Social- og Sundhedscenter
Amtstue Allé 71
4100 Ringsted
Tlf.: 57 62 80 10
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

06.01.2021